dinsdag, 5. mei 2009 - 10:20

Ajax houdt vertrouwen in Van Basten

(Elfvoetbal) Het bestuur van Ajax behoudt voorlopig het vertrouwen in trainer Marco van Basten. "Een ontslag is op dit moment niet aan de orde", laat algemeen directeur Rik van den Boog weten. "Marco heeft een doorlopend contract. En door een andere coach neer te zetten is niet gezegd dat dan opeens alles beter is. We voeren aan het eind van het seizoen een evaluatiegesprek."

Dat Ajax zich weer niet heeft geplaatst voor de Champions League, raakt de Amsterdammers wel in hun portemonnee. "Dat kost miljoenen. Het exacte bedrag heb ik nog niet voorhanden, maar het gaat om heel veel geld", zegt Van den Boog in De Telegraaf.

Na de 4-0 nederlaag bij Sparta gaf Van Basten aan dat er kennelijk geen chemie is tussen hem en de spelersgroep. Van den Boog: "Die is er wél. De spelersgroep is ook zelf schuldig aan de resultaten. Je hoeft niet voor je trainer door het vuur te gaan, het moet in de eerste plaats vanuit jezelf komen als voetballer. Je moet als team het beste willen zijn én de beste speler willen zijn."

"We voeren al enige tijd gesprekken met elkaar en weten wat er beter kan en beter moet", vervolgt Van den Boog. "Het is duidelijk dat het mislopen van de Champions League consequenties heeft voor volgend seizoen. Daarbij vind ik dat we met de spelers die we nu hebben, komend jaar kampioen moeten kunnen worden. We sluiten directe versterkingen echter niet uit."
Categorie:
Tag(s):