donderdag, 26. februari 2009 - 22:45

Ajax mazzelt voorbij Fiorentina

(Elfvoetbal) Ajax heeft zich als enige Nederlandse ploeg geplaatst voor de volgende ronde van het UEFA Cup-toernooi. De Amsterdammers speelden met 1-1 gelijk tegen Fiorentina en dat was voldoende na de 1-0 overwinning van vorige week.

Het gelijkspel kwam met het nodige geluk tot stand, want Ajax was lange tijd de mindere op het veld van de Arena. De Italianen kregen meer kansen, maar wisten er slechts één af te maken.

Met Kenneth Vermeer in het doel voor de zieke Maarten Stekelenburg werd Ajax meteen onder de druk gezet. De Italianen kregen na vijf minuten een grote kans via Semioli en Adrian Mutu, maar beide keren redde Vermeer.

Een bevlieging van Luis Suarez leverde ook Ajax kort daarna de eerste kans op. De Uruguayaan pingelde tussen twee verdedigers door, maar zijn schot werd knap gered door Frey. Daar bleef het lange tijd bij voor de Amsterdammers, want La Viola begon steeds beter te voetballen en had lange tijd het betere van het spel.

Eigenlijk ontstond hetzelfde spelbeeld als in de eerste wedstrijd, maar nu wisten de Italianen ook te scoren. Na een uur nam Gilardino een pass van Mutu mooi mee en volleyde de bal achter Vermeer.

De stand werd zo weer gelijk getrokken en lange tijd leek het duel uit te draaien op een verlenging. Suarez moest het steeds meer in zijn eentje opknappen voorin. Tot de 88ste minuut. Invaller Leonardo begon op links aan een dribbel, ging met wat geluk vijf Italianen voorbij en schoof de bal in de verre hoek; 1-1.
Categorie:
Tag(s):