zondag, 15. maart 2009 - 16:54

Ajax tankt vertrouwen tegen De Graafschap

(Elfvoetbal) Het kostte niet al te veel moeite en erg fanatiek aanvallen deed Ajax ook al niet. Twee doelpunten vielen uit dode spelmomenten, maar Ajax vindt het best. De Amsterdammers hadden even een overwinning nodig en De Graafschap liet zich als een mak lammetje slachten: 3-0.

Het leek de Ajacieden zondag niet echt te deren hoe ze zouden winnen, als ze maar zouden winnen. De ploeg van trainer Marco van Basten gebruikte de wedstrijd tegen hekkensluiter De Graafschap om vertrouwen te tanken voor de wedstrijd van woensdag tegen Olympique Marseille. Niets meer, niets minder.

In de eerste helft leek de wedstrijd dan nog ergens op. Hoewel De Graafschap in het eerste kwartier nog wat plaagstootjes uitdeelde, Ben Sahar en Stijn Wuytens waren gevaarlijk, had Ajax geen kind aan de ploeg van trainer Darije Kalezic.

Na die eerste vijftien minuten nam Ajax het heft in handen en dat resulteerde al snel in gevaar. Na een overtreding schoot Luis Suarez de vrije schop geweldig in de rechterhoek binnen. Vanaf dat moment was er al geen sprake meer van een wedstrijd. Het was nog alleen Ajax dat wat aanvallende kracht toonde. Dario Cvitanich besliste even voor rust de wedstrijd.

In de tweede helft gebeurde niets meer. Luis Suarez versierde nog zelf een strafschop en benutte die in eigen persoon. 3-0 is voor de Amsterdammers een prima resultaat om woensdag met een goed gevoel Marseille te ontvangen.

Voor Ajax zijn de punten die ze verdient ook nog goed in haar strijd om de tweede plaats, die recht geeft op een plaats in de voorronde van de Champions League. Dat lijkt, gezien de wedstrijd tegen De Graafschap, niet eens rond te spoken in de hoofden van de Ajacieden. Het enige dat telt is de wedstrijd van woensdag, in Amsterdam tegen Olympique Marseille. Dan moet ze winnen. Dat is het waar het seizoen nog om draait. Pas als de Amsterdammers worden uitgeschakeld in de Uefa Cup, wordt de focus weer op de tweede plaats gericht.