donderdag, 21. mei 2009 - 21:13

Al 1000 stemmen in 'X-factor' competitie voor bomen

Weert

De verkiezing van de meest favoriete boom van Weert heeft sinds de start op 19 april al bijna 1000 stemmen opgeleverd. Met de vraag ‘Welke boom heeft de X-factor’ roept de Bomenstichting samen met de gemeente Weert en de Bomenwerkgroep van het IVN Weert alle inwoners van Weert op om hun favoriete boom bekend te maken.

Op dit moment staat de Schietwilg bij de Oda-school in Boshoven op plaats 1 met 226 stemmen. Daarna volgen op een gedeelde 2e plaats de Beuken aan de Kazernelaan en de Amerikaanse eik in de tuin van Zorgcentrum Hieronymus. Op de 3e plek staat de monumentale Juttepeer aan de Heltenboschdijk, zo meldt de gemeente Weert.

Na vier weken verkiezingstijd zijn er bijna 1000 stemmen uitgebracht en meer dan dertig bomen genomineerd. Wat opvalt, is dat er een grote diversiteit aan boomsoorten genomineerd is. Van de reusachtige eik op landgoed De Krang in Swartbroek tot de kleine treurberk op de Emmasingel. Het kan spannend worden want in één week tijd is de Amerikaanse eik in de tuin van Zorgcentrum Hieronymus uit het niets opgeklommen naar de derde plaats.

Tot 7 juni kan worden gestemd op een boom of een bomengroep. Een week later, op zaterdag 13 juni, wordt de boom die de meeste stemmen heeft gekregen, ‘gehuldigd’.
Provincie:
Tag(s):