maandag, 6. juli 2009 - 11:01

Al bijna 6000 toerfietsers voor La Vuelta

Assen

De Vuelta slaat enorm aan in Nederland, nog voor die op 29 augustus officieel van start gaat. Dat blijkt uit het aantal aanmeldingen voor de Toerversie, een toertocht voor wielerliefhebbers over afstanden van 60, 90 en 120 kilometer.

Op dit moment hebben al zo’n 6000 fietsers voor deze Toerversie ingeschreven. Zij rijden allen over een groot deel van het parcours waarover een dag later de etappe Assen-Emmen gaat. De toerfietsers rijden hun tocht op de dag van de proloog van de Vuelta, 29 augustus, waarbij de start en finish voor hen op het beroemde TT Circuit in Assen is, de plek waar ook de proloog plaatsvindt.

Uit de inschrijvingen blijkt dat vooral de provincies Drenthe en Groningen de meeste van de deelnemers levert, maar ook vanuit Noord-Holland, Zuid-Holland en Friesland is de deelname groot. De Vuelta Toerversie leeft niet alleen in Nederland, ook vanuit het buitenland zijn er inschrijvingen via de site binnengekomen. Zo staan er dertig Duitse wielerliefhebbers aan de start, maar er is ook deelname vanuit België, Spanje, Ierland, Engeland en Frankrijk.

Belangstellenden kunnen nog tot 7 augustus inschrijven, maar om zeker te zijn van deelname raadt de organisatie aan niet te lang te wachten met de aanmelding. Voor teams van bedrijven is er een mogelijkheid om met een zogenaamd Business Team in te schrijven. Een Business Team bestaat uit minimaal tien personen.

Op veel plaatsen in Nederland die de Vuelta in de eerste vier dagen van deze 64-ste editie aandoet, wordt extra aandacht aan de wielerronde van Spanje geschonken. Feesten, fietsevenementen, sportmarkten en andere activiteiten zullen de Vuelta omlijsten. Op de site www.vueltadrenthe.nl is een speciale plek ingeruimd, waarop organisaties hun activiteit kunnen aanmelden.
Provincie:
Tag(s):