maandag, 27. juli 2009 - 18:01

Alcoholcontrole Zwarte Cross

Lichtenvoorde

2800 bestuurders zijn maandag 27 juli onderworpen aan een blaastest na afloop van de Zwarte Cross. Van hen bleek bij 42 personen het alcoholpromillage te hoog te zijn, waarvan 23 niet beginnend bestuurders en 19 beginnend bestuurders. Er zijn zes rijbewijzen ingevorderd.

De sfeer onder de huiswaarts kerende bestuurders was erg gemoedelijk. Iedereen was op de hoogte van de vooraf aangekondigde alcoholcontrole en men vond dit erg belangrijk.

Degenen die in overtredingen bleken te zijn, verklaarden over het algemeen: "Stom, ik had er rekening mee gehouden" of "het was van te voren aangekondigd en ik dacht dat ik safe zat".

Agenten uit de regio Noord- en Oost-Gelderland, Twente, Gelderland-Midden, het Korps Landelijke Politiediensten en medewerkers van de Douane, in totaal zo’n 55 mensen, hielden op diverse locaties een alcoholcontrole. De hoogste overtreder was iemand die al geruime tijd zijn rijbewijs heeft en hij blies 1.6 promille.

De politie is tevreden over de wijze waarop de organisatie eventueel alcoholmisbruik in het verkeer onder de aandacht van de festivalbezoekers heeft gebracht. Het aantal mensen dat vandaag als BOB op pad ging, is groeiend.

Naast de overtredingen voor alcoholmisbruik heeft de douane zeven bestuurders bekeurd die met rode diesel reden en vijf bleken met voertuigen te rijden waarvoor de BPM belasting niet betaald was. Drie bekeuringen zijn uitgeschreven omdat men met mensen in de laadruimte reed.
Provincie:
Tag(s):