vrijdag, 15. mei 2009 - 12:22

Algemene verkeerscontrole Ravenstein

Ravenstein

Maasland - Op donderdagavond 14 mei heeft de politie Brabant-Noord district Maasland een grote verkeerscontrole houden. Tijdens deze controle werd verkeer op de Dorpenweg (Provincialeweg N277) en de snelweg A50 (Oss -Nijmegen) ter hoogte van Ravenstein in een verkeersfuik geleid naar een controleplaats. De controle begon om 21.00 uur en duurde tot 03.00 uur.

Doelstelling
Doel van de verkeerscontrole was het bevorderen van de verkeersveiligheid en het terugdringen van het aantal verkeersovertredingen/misdrijven. In 2007 en 2008 waren er 158 aanrijdingen op de A50 waarvan 1 met dodelijke afloop en 31 met letsel. Op de Dorpenweg waren er in diezelfde periode 20 aanrijdingen waarvan 1 met dodelijke afloop en 4 met letsel.

Bestuurders en hun voertuigen werden donderdagavond ter plaatse gecontroleerd. Aan de politiecontrole deden 20 agenten mee waaronder de wijkagenten van de omgeving, het Verkeers Handhaving Team van de regiopolitie Brabant-Noord en mensen van het Korps Landelijke Politiediensten. Daarnaast maakten ook medewerkers van de douane en belastingdienst deel uit van de controle.

Resultaten
Er werden in totaal 350 bestuurders uitgebreid gecontroleerd. Er werden 25 verkeersovertredingen geconstateerd van het niet dragen van een autogordel, het niet bij zich hebben van een rijbewijs of andere identiteitspapieren of autopapieren tot aan het rijden onder invloed van alcohol. Drie bestuurders kregen een proces-verbaal voor dit laatste feit. De belastingdienst heeft een geldbedrag en twee auto's ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):