woensdag, 25. februari 2009 - 20:58

Alle negen lichamen van slachtoffers zijn geborgen

Schiphol

Alle lichamen van de 9 verongelukte slachtoffers na de vliegtuigcrash op Schiphol zijn geborgen. Dat heeft burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer woensdagavond gemeld op een persconferentie. Uit de cockpit zijn drie overleden bemanningsleden geborgen.

De identiteit van de negen slachtoffers worden naar verwachting donderdag bekendgemaakt nadat de passagierslijsten met zekerheid zijn gecheckt.

Hulpverleners
In totaal zijn woensdag 750 hulpverleners ingezet. De hulpverlening voor de verongelukte vlucht TK 1951 van Turkish Airlines, is op de crashsite bijna afgerond. Ook de opvang voor gewonde passagiers en hun relaties wordt opgeheven.

86 gewonden zijn overgebracht naar 11 ziekenhuizen in de regio. Hiervan verkeren 6 passagiers nog in kritieke toestand, 25 passagiers zijn zwaar gewond, 24 lichtgewond. Van 31 passagiers is nog niet bekend wat het letsel precies is.

Er zijn 9 doden te betreuren. Zodra de hulpverlening geheel is afgerond, zal worden begonnen met het onderzoek. De analyse van de passagierslijsten is nog niet gereed. Daardoor kan er nog niets gezegd worden over de identiteit van de inzittenden.

Extra vlucht Turkish Airlines
Ondertussen heeft Turkish Airlines 1 extra vlucht ingezet om relaties uit Turkije naar Nederland te brengen. Het vliegverkeer op Schiphol is voor een groot gedeelte hervat. Alleen de Polderbaan zal voorlopig buiten gebruik blijven.

Ook het wegverkeer op de A9 en de wegen rondom Schiphol verloopt weer nagenoeg normaal.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):