dinsdag, 28. juli 2009 - 17:09

‘Alleen gorillamannen mogen nog imponeren met ontbloot bovenlijf’

Hilvarenbeek

Als eerste dierenpark van Nederland schrijft Safaripark Beekse Bergen bezoekers vanaf 1 augustus een dresscode voor.

Vanaf aanstaande zaterdag is het verboden om met ontbloot bovenlijf door het wildlife park te wandelen. 'Aanleiding voor het invoeren van de dresscode vormen de waargenomen schrikreacties bij giraffen, gorilla’s en leeuwen die zich storen aan bezoekers met een ontbloot bovenlijf', grapt parkmanager Sjors van den Boogaart.

Korte broeken, sandalen met geitenwollen sokken en burka’s: vrijwel alles is toegestaan als het gaat om de dresscode die Safaripark Beekse Bergen aanstaande zaterdag invoert. Slechts een ‘blote bast’ is niet langer toegestaan. Nadat het aantal opmerkingen over mannen die met ontbloot bovenlijf door het safaripark loopt toenam, heeft de parkdirectie besloten dit vanaf 1 augustus te verbieden. 'Het showen van een harig en ontbloot bovenlijf is vanaf dan alleen nog maar weggelegd voor onze vier gorillamannen', aldus Van den Boogaart.

Safaripark Beekse Bergen is het eerste dierenpark in Nederland waar een dresscode wordt voorgeschreven. 'Natuurlijk moet iedereen in z’n vrije tijd kunnen dragen wat hij of zij wil, maar bij een kindvriendelijke dagattractie als die van ons, vinden we het net als het leeuwendeel van onze bezoekers niet gepast.' Het park gaat geen boetes uitdelen aan gasten die zonder bovenkleding naar het park komen: 'Nee, die bezoekers verwijzen we met een glimlach naar de souvenirshop vol t-shirts!'.
Provincie:
Tag(s):