zondag, 8. februari 2009 - 15:40

Almelose wijkgebouwen mogen weer pilsje tappen

Almelo

In de Almelose wijkcentra De Schöppe, De Schelf, Möllnwiek en Eninver kan vanaf maandag 9 februari weer een pilsje worden gedronken. De Gemeente Almelo heeft vrijdag 6 februari de benodigde vergunningen, een drank- en horecavergunning voor zwakalcoholische drank, ontvangen van de provincie Overijssel.

Met de overgang van deze wijkcentra naar Stedelijk Beheer moesten er nieuwe vergunningen worden aangevraagd. In de meeste gevallen is de Gemeente Almelo verantwoordelijk voor het al dan niet verstrekken van een drank- en horecavergunning. Maar omdat deze vier wijkcentra worden beheerd door de Gemeente zelf, ligt in dit geval de bevoegdheid bij de provincie Overijssel.

Met het ontbreken van de benodigde vergunningen ontstond de situatie dat de wijkcentra niet meer voldeden aan de gestelde eisen in de Horecawetgeving. In overleg met de provincie Overijssel en de inspecteur van de Voedsel en Waren Autoriteit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om het schenken van alcoholische drank tijdelijk te stoppen.

Nu de vergunningen zijn verstrekt is hieraan een einde gekomen. Dat komt ten goede aan de sociale contacten na afloop van activiteiten in de wijkgebouwen.
Provincie:
Tag(s):