woensdag, 11. februari 2009 - 19:10

Almere is blij met uitverkiezing voor Mickey's magische jaar

Almere

Het college van B&W van Almere is erg blij, dat The Walt Disney Company, Almere heeft gekozen om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de opening van Mickey’s magische jaar.

In het weekend van 27, 28 en 29 maart 2009 mogen tien gezinnen uit Almere samen met burgemeester Jorritsma dit evenement bijwonen in Disneyland Resort Parijs.

Het college heeft ervoor gekozen deze gezinnen niet zelf te selecteren, maar tien basisscholen de kans te geven een gezin af te vaardigen. Notaris John Heldoorn heeft door middel van een loting de basisscholen geselecteerd.

Vooral in de argumenten waarop The Walt Disney Company de keuze voor Almere baseert, herkent het college onze stad. Waarden als jong, kleurrijk, grensverleggend, eigenzinnig en met lef kenmerken de stad Almere.

Voor het college is het van belang om een doorsnede uit de Almeerse bevolking naar Disneyland Parijs te sturen. Zij denkt dit te kunnen waarborgen door basisscholen uit alle staddelen de mogelijkheid te geven één gezin af te vaardigen. De scholen mogen de wijze waarop zij het gezin selecteert, zelf bepalen. Als richtlijn zijn de Almeerse kernwaarden meegegeven.

Uit alle bij de gemeente geregistreerde basisscholen is een verdeling gemaakt tussen de scholen uit Almere Haven, Almere Buiten en Almere Stad inclusief Almere Poort. Uit de eerste groep heeft notaris Heldoorn één school geloot, uit de tweede groep drie scholen en uit de derde groep zes scholen.

Deze scholen zijn: De Dubbeldekker, Bommelstein, De Manse, Het Drieluik, Panta Rhei, De Bombardon, De Duizendpoot, De Olijfboom, Syncope en De Omnibus Noorderplassen. Op 6 maart 2009 worden de gezinnen verwacht in de burgerzaal van het stadhuis, waar Mickey Mouse de uitnodiging voor het evenement persoonlijk aan Burgemeester Jorritsma en hen zal overhandigen.
Provincie:
Tag(s):