dinsdag, 17. maart 2009 - 10:16

Ambtenaar verdacht van oplichting en witwassen

Duiven

Een 45-jarige ambtenaar van de gemeente Duiven wordt verdacht van oplichting en witwassen waardoor de gemeente Duiven is gedupeerd.

De gemeente Duiven heeft op 19 februari 2009 bij de politie aangifte gedaan van oplichting en/of witwassen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Hieruit kwam de verdenking naar voren dat een 45-jarige ambtenaar van de gemeente gedurende de periode 2004 tot en met december 2008 meerdere valse facturen heeft opgemaakt ten behoeve van een fictief bedrijf op naam van een 36-jarig medeverdachte en deze namens de gemeente heeft laten accorderen.

Daarnaast wordt de man ervan verdacht geldbedragen op zijn privérekening te hebben gestort. Het geld zou hij hebben uitgegeven aan luxe artikelen en reizen. De gemeente zou hierdoor voor ongeveer 380.000 euro zijn gedupeerd.

De 45-jarige verdachte is op 9 maart aangehouden en door de politie verhoord. De verdachte is op 11 maart in vrijheid gesteld. De 36-jarige vrouwelijke medeverdachte is op 10 maart aangehouden op verdenking van oplichting en/of witwassen.

De 43-jarige partner van de 45-jarige man is op 11 maart aangehouden. Zij wordt ervan verdacht te hebben kunnen vermoeden dat de uitgaven aan luxe artikelen en reizen werden gedaan met uit misdrijf verkregen geld. De vrouwen zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld. De politie zal het onderzoek deze week afronden en daarna het dossier naar het Openbaar Ministerie sturen.
Provincie:
Tag(s):