zondag, 21. juni 2009 - 13:52

Ambulance vernield na aanrijden hond

Enschede

De politie in Enschede heeft vrijdagmiddag 19 juni 2009 een 24-jarige verdachte uit Enschede buiten heterdaad aangehouden. De verdachte is aangehouden wegens het bedreigen van een 37-jarige ambulancechauffeur en het vernielen van het ambulancevoertuig. Dit heeft de politie zondag 21 juni bekendgemaakt.

De ambulance reed vrijdag na een melding, met een patiënt achterin, rond 12.20 uur richting het ziekenhuis. Ter hoogte van de Oldenzaalsestraat zag de chauffeur de verdachte en zijn hond voor een zebrapad staan.

Hij verminderde zijn vaart en omdat de verdachte bleef staan nam de ambulancechauffeur aan dat hij voorrang zou krijgen. De verdachte bleef staan maar zijn hond die niet aangelijnd was ging plotseling wel de straat op.

Hierop remde de ambulancechauffeur direct af maar de hond werd licht geraakt. De verdachte reageerde hier zeer heftig op. Daarbij bedreigde hij eerst ambulancechauffeur en vernielde hij vervolgens het ambulancevoertuig.

Uiteindelijk vertok de ambulance maar bij de Klomp herhaalde de situatie zich op het moment dat de ambulancechauffeur zijn excuses wilde aanbieden. De hond werd naar de dierenarts gebracht. Er bleek niets aan de hand te zijn.

Een ambulancebroeder die met de patiënt achter in het voertuig was heeft als gevolg van de noodrem een lichte hersenschudding opgelopen. De verdachte is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):