dinsdag, 8. september 2009 - 20:57

Ammoniaklekkage in Goor

Goor

De brandweer Goor rukte dinsdagmiddag rond 16.09 uur uit naar een ammoniaklekkage in een tank op het terrein van Bouwens in- en export aan de Wheeweg in Goor. Op het terrein van Bouwens in- en export, een voormalig slachtafvalverwerkingsbedrijf, bevindt zich het leegstaande bedrijvenpand en de tank met ammoniak. Tijdens sloopwerkzaamheden is de pijp van de tank afgebroken

Uit het ontstane gat ontsnapte de ammoniak. De brandweer heeft het gat provisorisch gedicht, zodat de uitstroom van ammoniak werd gestopt. Tevens heeft de brandweer een waterscherm aangebracht waarmee de uitstoot van ammoniak verneveld en neergeslagen werd.

Beide sloopmedewerkers zijn uit voorzorg door ambulancemedewerkers opgevangen en naar ziekenhuis gebracht met ademhalingsmoelijkheden. In totaal hebben meer personen zich gemeld bij de ambulance met klachten.
De politie heeft een deel van de wegen in een straal van ca. 100 meter rondom het terrein afgezet. Het ging hier om de kruisingen Bunschotenstraat/Molenstraat, Wheeweg/Spechthorstweg, Enterseweg en Kortedijk/Molenstraat

Bij het uitgaan van dit bericht is het sein “veilig” gegeven.
In totaal zijn 3 personen met klachten naar het ziekenhuis gebracht en 5 personen hebben zich ter plaatse laten controleren en behandelen door ambulancepersoneel. Er is geen gevaar geweest voor de omgeving.
Provincie:
Tag(s):