woensdag, 4. maart 2009 - 10:56

Amsterdam en Rotterdam een uur donker

Amsterdam

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) roept particulieren en bedrijven in Nederland op om op 28 maart mee te doen aan Earth Hour. Op die dag zullen miljoenen mensen op de hele wereld tussen 20.30 uur en 21.30 uur hun verlichting doven om aandacht te vragen voor klimaatverandering.

Ruim 700 steden over de hele wereld hebben zich inmiddels aangemeld. Ook in Nederland begint Earth Hour bekendheid te krijgen.

Amsterdam en Rotterdam schakelen de verlichting van kenmerkende gebouwen uit. In Rotterdam gaat het om onder andere de Erasmusbrug, de Euromast, het stadhuis en het Witte Huis. In Amsterdam zullen onder meer de Magere Brug en de Westerkerk in het donker staan. Amsterdam is in overleg met een aantal grote bedrijven aan de Zuidas, om ook daar zoveel mogelijk het licht uit te doen.

Verlichting draagt in hoge mate bij aan energieverbruik en daarmee aan de uitstoot van CO2. Een gemiddeld huishouden in Nederland produceert jaarlijks 325 kilo CO2, alléén door verlichting. Daarbij is rekening gehouden met het gedeeltelijk gebruik van spaarlamp.
Categorie:
Tag(s):