donderdag, 14. mei 2009 - 10:17

Amsterdam is 'geblèr' in grachten zat

Amsterdam

Amsterdam gaat de overlast van recreatievaartuigen aanpakken. Schippers zijn zich er vaak niet van bewust dat ze met bepaald gedrag overlast veroorzaken.

De Dienst Binnenwaterbeheer (BBA) en de regiopolitie
Amsterdam-Amstelland hebben de handen ineen geslagen en pakken de overlast samen aan. Een voorlichtingscampagne ondersteunt de gezamenlijke aanpak.

De nautische buitendienst van de BBA en het waterteam van de regionale politie gaan deze zomer vaker patrouilleren. Ze worden vooral ingezet op de plekken waar dat het meest nodig is, zoals in het Wallengebied. Naar verwachting zal de verhoogde aanwezigheid op het water van BBA en politie al preventief werken.

De voorlichtingscampagne ondersteunt de aanpak. Drie rebusbood-schappen brengen de voornaamste oorzaken van overlast in beeld: hard varen, geluid en alcoholgebruik. De rebussen staan afgebeeld op driehoeksborden, posters langs de drukste vaarroutes en in advertenties en informatiefolders. Ook worden folders met daarin vaar- en afmeerregels
voor de pleziervaart verspreid.

In 2008 zorgde de pleziervaart voor ruim driekwart van het totaal aantal meldingen bij het Meldpunt Overlast te water. Te hard varen werd het meest gemeld (42%), gevolgd door geluidsoverlast (32%). Geluidsoverlast komt veelal voor in combinatie met overmatig alcoholgebruik.
Provincie:
Tag(s):