maandag, 23. maart 2009 - 14:47

Amsterdam Topsportgemeente van 2008

Amsterdam

De gemeente Amsterdam is door sporteconomisch adviesbureau Sport2B uitgeroepen tot Topsportgemeente van het jaar 2008. De stad kende vorig jaar de beste topsportprestaties, gemeten over 38 landelijke sportcompetities. De overige genomineerde gemeenten Den Haag, Groesbeek, ‘s-Hertogenbosch en Zwolle eindigden op korte afstand en mogen daarmee ook terugkijken op een zeer geslaagd sportjaar.

Amsterdam kon in de onderzochte competities vier landskampioenen huldigen. En ook de overige Amsterdamse teams wisten goed te presteren. Vooral door de prestaties in het voetbal, hockey, basketbal en honkbal scoorde Amsterdam veel punten.

Wethouder Carolien Gehrels (Sport) reageert opgetogen: “We zijn de laatste jaren heel serieus met sport bezig, zowel met topsport als met breedtesport. Deze prijs zie ik als een grote erkenning voor onze jarenlange inspanningen. En natuurlijk is dit ook een mijlpaal in het realiseren van onze Olympische ambitie. We moeten laten zien wat we kunnen om voor de Olympische Spelen 2028 een goede kans te maken. In dat opzicht is deze prijs een mooie beloning, niet alleen voor ons, maar natuurlijk ook voor onze sporters. Ik ben trots op ze, want uiteindelijk zijn zij het, die het moeten doen.�

De officiële prijsuitreiking is op 15 juni, tijdens het topsportcongres ‘Nederland op jacht naar goud’. Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF zal de prijs dan uitreiken aan Carolien Gehrels.
Provincie:
Tag(s):