donderdag, 9. juli 2009 - 20:12

Amsterdammers claimen hun stad terug

Amsterdam

Buiten alleen drinken als je zit. Sluitingstijden verder vernauwen. Geen verwarming op terrassen. Nog een PC-winkelgebied met na 21.00 niemand meer op straat; ook geen toerist. Terrasreclame verbieden en de binnenstad versoberen. Belachelijke straffen en proeftijden voor horeca-ondernemers. Idioot in deinternationaal aansprekende metropool die Amsterdam zou moeten zijn aldus Platform Ai Amsterdam.

Amsterdam, ooit het centrum van de wereld. Waar Rembrandt zijn roem vergaarde, Michiel de Ruyter zijn reizen begon, de grote filosofen Descartes en Spinoza hun belangrijkste werken schreven en waar na Parijs als tweede stad ter wereld stadsverlichting werd aangelegd.

Anno nu lijkt Amsterdam volgens de actievoerders meer op een provinciedorp dan op een internationaal aansprekende metropool.

Inmiddels hebben al ruim negen duizend mensen zich aangemeld voor het staand terras dat vrijdagavond ergens in de binnenstad gehouden wordt tegen de vertrutting van Amsterdam. Vrijdag wordt bekend gemaakt waar een en ander plaatsvind.
Provincie:
Tag(s):