maandag, 9. februari 2009 - 9:49

ANWB verwacht drukte naar de wintersport-gebieden

Den Haag

De ANWB verwacht in de resterende weekends van februari veel drukte op de wegen van en naar de wintersportgebieden. Vrijdag 13 februari begint voor een groot deel van de regio’s Noord en Midden de voorjaarsvakantie. Een week later gaan de scholen in het zuiden dicht.
In Nederland wordt het, ondanks het begin van de voorjaarsvakantie, niet extra druk.

Zaterdag is steevast de drukste dag op de weg. Maar ook vrijdagmiddag ontkomen automobilisten die naar de Alpen rijden vaak niet aan files, waarschuwt de toeristenbond.

In Duitsland staan de langste wintersportfiles in het zuiden, op snelwegen als de A7 Ulm – Füssen (via Fernpas) de A8 München – Salzburg, de wegen rond Munchen zoals de A99 en op de A93 Rosenheim-Kufstein. Het zal daar tot het eind van de middag druk blijven.

Ook in Oostenrijk en Zwitserland zullen op de vrij- en zaterdagen in februari op veel plaatsen files staan. In Oostenrijk verwacht de ANWB vooral drukte op de A10 Salzburg - Villach, bij Bisschofshofen en voor de Tauerntunnel, de A12 Kufstein - Innsbruck, tussen Wörgl en Kufstein, en op de route via de Fernpas de B179.

In Zwitserland verwacht de ANWB veel vertraging op de A2 Bazel - Chiasso voor de St. Gotthardtunel en op de A13 St. Margrethen - Bellinzona voor de San Bernardiontunnel. Bij de autotreinstations van Furka, Lötschberg en Vereina zullen behoorlijk lange wachttijden ontstaan. Bij de grensovergangen moeten de lange wachttijden tot het verleden behoren omdat ook Zwitserland inmiddels het Schengen accoord heeft ondertekend.

Wintersporters op weg naar of terugkerend uit de Franse Alpen moeten ook het nodige geduld hebben. Op de zaterdagen is er een wisseling van de “wacht� in de wintersportplaatsen. Lange files zijn dan onvermijdelijk op de wegen van en naar de bekende wintersport-oorden.
De grootste drukte doet zich dan vooral voor op de A43 Lyon – Chambéry bij de tolstations en de Dullintunnel, op de wegen tussen Chambéry en Albertville, rond Grenoble en Bourg-d’Oisans
Categorie:
Tag(s):