woensdag, 18. februari 2009 - 9:46

ANWB verwacht drukte richting de sneeuw

Voor ongeveer 400.000 Nederlanders uit de regio Zuid begint het komend weekend de voorjaarsvakantie en de carnaval. Iets meer dan de helft vertrekt naar het buitenland. Op de wegen in het zuiden van Nederland is het vrijdagmiddag drukker dan normaal. Volgens de ANWB wordt het vooral zaterdag 21 februari zeer druk op de Europese wegen. Niet alleen op de wegen richting maar ook vanuit de wintersportgebieden.

Frankrijk staat één van de drukste weekends te wachten. Het is een typisch “wisselweekend�. Zowel vertrekkende- als terugkerende vakantiegangers zorgen in beide richtingen voor lange files in de Franse Alpen. De grootste knelpunten zijn de A40 Macon – Genève, A43 Lyon – Chambéry, vooral voor de Frejustunnel en wegen rond Albertville, Grenoble, Môutiers en Le Bourg-d’Oisans. Bij Beaune op de A6 naar Parijs zorgen terugkerende wintersportgangers voor vertraging.

In de Zuid-Duitse deelstaat Beieren beginnen het komend weekend de vakanties. Mede daardoor staan er zaterdag 21 februari al vroeg lange files op de A7 Ulm – Füssen, de A8 München – Salzburg, de A9 Neurenberg – München, de A93 Kufstein - Rosenheim en de A99 de ringweg München. De grootste drukte is pas na vijf uur ’s middags voorbij.

Ook in Oostenrijk en Zwitserland wordt het zaterdag erg druk. Grootste knelpunten in Oostenrijk zijn de Tauerntunnel op de A10 Salzburg-Villach en de A12 tussen Innsbruck – Kufstein. Verder wordt het dringen op de B179, de Fernpasbundesstrasse, tussen Füssen en Nassereith.

In Zwitserland wordt het druk op de A1/A3 in de omgeving van Zürich, de A2 Bazel - Luzern – St. Gotthardtunnel, bij knooppunt Harkingen en voor de St. Gotthardtunnel, en de A13 bij de San Bernardinotunnel. Wachttijden zijn onvermijdelijk bij de stations van de Furka-, Lötschberg- en Vereina-autotrein.
Provincie:
Tag(s):