maandag, 12. oktober 2009 - 12:24

ANWB verwacht files door herfstvakantie

Den Haag

Door het begin van de herfstvakantie verwacht de ANWB op vrijdag 16 oktober wat extra drukte op de wegen. Vrijdag sluiten de scholen in de regio’s Noord en Midden. Volgende week is het de beurt aan de regio Zuid. De eerste files ontstaan vrijdag rond het middaguur. Dit heeft de ANWB vandaag bekendgemaakt.

Er gaan ongeveer 700.000 Nederlanders weg, waarvan de helft naar het buitenland. De filekans is volgens de toeristenbond het grootst op de A1 richting het oosten, op de A2 en A27 naar het zuiden, op de A28 richting het noorden en op de A50 tussen Arnhem en Eindhoven. Vorig jaar stond er op de vrijdag voor de herfstvakantie 410 kilometer file.

Op de wegen rondom Arnhem wordt het vrijdag en zaterdag extra druk, waarschuwt de ANWB. Daar wordt in het Gelredome namelijk 'Symphonica in Rosso' gehouden, de concertreeks rond Diana Ross. De organisatie vraagt bezoekers om met het openbaar vervoer te reizen. Concertgangers die toch met de auto komen, krijgen het advies de borden “P Gelredome” en/of “P Symphonica” te volgen.

Op de A2 gooien werkzaamheden roet in het eten. Zowel bij Den Bosch als bij Eindhoven zijn werkzaamheden. Bij Den Bosch gaat de Maasbrug dicht, van vrijdagavond 20.00 uur tot zaterdag middernacht richting noorden. Richting het zuiden is de afsluiting van zaterdagavond tot maandagochtend. Een omleiding staat aangegeven.
Bij Eindhoven wordt gewerkt aan het Knooppunt Leenderheide. Rijkswaterstaat bouwt daar al geruime tijd aan de vernieuwde de randweg.
Provincie:
Tag(s):