vrijdag, 10. juli 2009 - 21:37

Apache helikopters op zoek naar gewapende mannen

Rijen

De politie is vrijdagmiddag in haar zoektocht naar twee vermoedelijk gewapende mannen in een maïsveld, ondersteund door twee Apache helikopters van de vliegbasis Gilze Rijen. Dit heeft de politie vrijdagavond laten weten.

De politie verzocht militaire bijstand nadat het tweetal een maïsveld bij de Kempenbaan ingevlucht was. De samenwerking tussen politie en defensie past in de lijn van de Intensivering Civiel Militaire Samenwerking. De verdachten werden vooralsnog niet aangetroffen.

De politie werd voor het middaguur getipt door een getuige die gezien had dat twee mannen zich verdacht gedroegen op het industrieterrein. Eén van hen was volgens deze getuige in het bezit van een vuurwapen.

Op het moment dat agenten ter plaatse kwamen zagen zij in de verte in het maïsveld een persoon lopen. Apache helikopters die op dat moment in de directe omgeving bezig waren met een trainingsvlucht werden verzocht de politie in haar zoektocht te ondersteunen.

Aan dat verzoek werd direct gevolg gegeven. Vanaf de grond zette de politie de omgeving af. Agenten maakten tijdens de actie gebruik van speurhonden. Vanuit de lucht informeerden de bemanningen van de helikopters de agenten en zochten met behulp van warmtemetingen het gebied af.

Helaas werden er vooralsnog geen verdachte aangetroffen. De politie spreekt van een hele goede samenwerking met Defensie.
Provincie:
Tag(s):