maandag, 6. april 2009 - 23:03

Apeldoornse bloemenmeisjes bekend

Apeldoorn

Acht Apeldoornse meisjes mogen op Koninginnedag bloemen geven aan koningin Beatrix of een van de prinsessen. Apeldoornse kinderen konden de afgelopen weken tekeningen en knutselwerkjes insturen met als thema koningin Beatrix in Apeldoorn.

In totaal waren er 560 kunstwerkjes binnen gekomen. Een jury bestaande uit burgemeester Fred de Graaf, Cor Visser (Koninklijk Apeldoorn), Simon Boon (Stichting Oranje Feesten) en Alice van Eijk (de Stentor) kozen de 7 mooiste creaties uit. De mooiste creaties waren uitsluitend van meisjes: Noa de Jong (8), Anna Hogendoorn (7) en Demi Hatumena (7), Sophie Tempelman (9), Jasmijn Faken (8), Noa van der Pot (9) en Anne Ruth Dingemanse (10). Het achtste bloemenmeisje is Suzanne Huisman. Zij mag vanwege een speciale band bloemen aan Máxima geven.

7 Jaar geleden ging Suzanne Huisman de wereld over met een foto waarop ze werd vastgehouden door prinsen Maxima. Suzanne Huisman was veel te vroeg geboren, woog nog geen kilo en lag in de couveuse in de Isala klinieken in Zwolle. Prinses Maxima mocht Suzanne toen even vasthouden van de vader. De foto van de prinses met de kleine Suzanne stond in vrijwel alle kranten, ook in Argentinië.

Op 30 april dragen de 8 bloemenmeisjes een mooi oranje jurkje dat ze zelf mochten uitkiezen. Alle 8 kozen ze voor hetzelfde ontwerp.
Provincie:
Tag(s):