dinsdag, 22. december 2009 - 14:34

Archeologietentoonstelling Eet Smakelijk! bij woningcorporatie Ymere

Almere

Benieuwd hoe mensen hier vroeger aan hun eten kwamen en het bewaarden? De reizende archeologietentoonstelling ‘Eet Smakelijk! 10.000 jaar eten in Almere’ is vanaf dinsdag 5 januari te bekijken en beleven bij Ymere, Rentmeesterstraat 32 in Almere.

‘Eet Smakelijk! 10.000 jaar eten in Almere’ gaat over eten door de eeuwen heen. De tentoonstelling legt de link tussen het verre verleden van Almere en onze hedendaagse, multiculturele stad. Eet Smakelijk! vertelt over de steentijd, waarin jagers en verzamelaars leefden (vanaf zo'n 10.000 jaar geleden) en over de Zuiderzeetijd, toen er schepen voeren over wat nu Almere is. Wat werd er gegeten, hoe kom je aan je maaltijd en hoe kun je eten bewaren? Wat hebben de archeologen daarvan terug gevonden in deze jonge stad met een lang historisch verleden?

De tentoonstelling Eet Smakelijk! is de derde expositie van Bureau Archeologie van de gemeente Almere. Bureau Archeologie belicht de bijzondere archeologie van de stad. Om zoveel mogelijk Almeerders, jong en oud, in hun eigen omgeving kennis te laten maken met tienduizend jaar eten in Almere, is gekozen voor een expositie in reizende vorm. In drie stellages met ‘kijkdozen’ is steeds een stukje van het verhaal te ontdekken. In het diorama krijg je een beeld van hoe het leven er uit zag en de spellen nemen je op creatieve wijze mee door de eeuwen heen. Een tentoonstelling voor jong en oud waar je dingen kunt doen en ontdekken!

Van dinsdag 5 januari tot en met eind maart 2010 is de tentoonstelling te zien bij woningcorporatie Ymere, Rentmeesterstraat 32, 1315 JS Almere. De tentoonstelling is te bezoeken op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur.

Ymere vindt het belangrijk dat mensen binding krijgen met hun nieuwe woonplaats en kennis kunnen maken met de geschiedenis van de new town Almere. Met deze speciale archeologietentoonstelling in huis, kunnen nieuwe en bestaande huurders tijdens een bezoek aan Ymere een leuke en leerzame blik werpen op de 10.000 jaar oude geschiedenis van hun stad.

Bent u geïnteresseerd in een introductie op de tentoonstelling, dan kunt u zich hiervoor aanmelden bij Annemarie Pothaar van Bureau Archeologie. Zij is telefonisch bereikbaar via 036-5399020 of per e-mail: apothaar@almere.nl (vermeld in de e-mail a.u.b. uw contactgegevens). Zij geeft u tips en praktische informatie die u kunt gebruiken bij uw verder zelfstandig uit te voeren bezoek aan de tentoonstelling. Hier zijn geen kosten aan verbonden. In overleg met u verzorgen wij een maatwerkprogramma.
Provincie:
Tag(s):