zondag, 25. oktober 2009 - 21:14

Arian Essenstam beste bosarbeider van Nederland

Drouwen

Negentien houthakkers uit heel Nederland èn twee Belgische deelnemers gingen zondag de strijd met elkaar aan voor de felbegeerde titel tijdens het NK Bosarbeid bij het Boomkroonpad in Drouwen.

Er waren diverse onderdelen met de motorzaag en één met de bijl. De hele dag door werd de vaardigheid met de machine van de deelnemers getest.

De voorronde bestond uit: ketting wisselen (zo snel mogelijk), schijven zagen (uit een staande stam 10 schijven zagen, die op elkaar blijven liggen), hakken (een stam van 20 cm met de bijl door midden hakken) en de snelheidsbaan.

In de finale zaagden de 10 beste deelnemers een boom om, zaagden zo snel mogelijk takken van een boom af en legden een parcours afl met diverse onderdelen.

De uitslagen van het NK zijn als volgt: 1-Arian Essenstam, 2-Martijn Meijer 3-David Bergen. Bij de junioren werd Jordie smal eerste.

Veel toeschouwers waren er tijdens het NK. Zo’n 1500 mensen kwamen een kijkje nemen. Veel van de toeschouwers combineerden het NK met een bezoek aan het Boomkroonpad of een wandeling door het bos.
Provincie:
Tag(s):