zondag, 8. maart 2009 - 16:46

Armetierig gelijkspel in Limburg

(Elfvoetbal) Roda JC en FC Utrecht hebben in een bijzonder matig duel de punten gedeeld: 0-0. De bloedeloze brilstand was volkomen terecht, want beide elftallen hadden de gehele wedstrijd geen enkele intentie om een doelpunt te willen maken. Sterker nog, het leek wel of zowel de Limburgers als de Utrechters op voorhand blij waren met de puntendeling.

De thuisclub is, gezien ook de uitslagen van andere degradatiekandidaten dit weekend, weer in serieuze degradatienood. De Domstedelingen doen door het ene punt echter nog steeds mee voor Europees voetbal.

Al snel werd duidelijk dat dit geen elftallen in vorm zijn. Het elftal van trainer Harm van Veldhoven ontbeert een leider en dus ook sturing binnen het elftal. Er staat een aardige verdediging, maar tussen middenveld en aanval lijkt het maar niet te willen klikken. Vloeiende aanvallen zijn dan ook erg schaars in het Kerkraadse (voetbal)landschap. Bovendien lijkt het wel of de wil om te overleven, alles te geven voor de club en voor handhaving, elke week weer een zware opgave is voor de Roda-spelers.

FC Utrecht is de laatste tijd ook bepaald geen goed ingespeeld elftal. Vooral voorin is er geen enkel overleg en scoort het regelmatig louter op toeval. Als Cedric van der Gun of Simon Cziommer het een keertje op zijn heupen heeft, gebeuren er nog weleens leuke dingen bij Utrecht. Maar bij deze partij 'voetbal' was daar totaal geen sprake van.

Het was eigenlijk geen reclame voor het voetbal in Nederland. Beide elftallen grossierden in balverlies, misverstanden en matige spelhervattingen. In de eerste helft kreeg het elftal van trainer Ton Du Chatinier, via Van der Gun en Francis Dichov, nog een paar mogelijkheidjes maar dit waren dan ook de enige wapenfeiten.

Na rust was er eenzelfde spelbeeld; twee bijzonder matig acterende teams met als enige intentie een punt pakken. Roda JC kreeg iets meer grip op de wedstrijd, maar ook de kansjes voor Anoaur Hadouir en Boldizsár Bodor verdienden eigenlijk geen beter lot.

En dus scoorde niemand in het Parkstad Limburg Stadion en bleef het 0-0. Een juiste uitslag, maar de vraag blijft waarom beide ploegen op deze manier de wedstrijd hebben benaderd. Want met dit gelijkspel schieten ze allebei bar weinig op.
Categorie:
Tag(s):