maandag, 26. oktober 2009 - 13:05

Arrestatie na overval op geldloper

Twee alerte groene BOA's (Buitengewone Opsporings Ambtenaren) hebben vannacht tijdens een zoekactie omstreeks 02.20 uur in samenwerking met agenten van de Noodhulp op de Leijzoom een 20-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van een gewapende overval op de Tilburgseweg op een 30-jarige geldloper. De politie is nog wel op zoek naar de mededader.

Een 30-jarige man uit Goirle wilde vannacht omstreeks 02.20 uur de dagopbrengst van zijn zaak afstorten in de nachtkluis van een bank aan de Tilburgseweg. Hij reed samen met twee collega's naar de bank. Op het moment dat hij de sealbag uit zijn binnenzak haalde, stonden er plotseling twee mannen voor hem. Zij waren ieder op een fiets gezeten.

De aangever werd door een van de mannen bedreigd met een vuurwapen. Het slachtoffer kon niets anders doen dan de sealbag afgeven, waarna de overvallers er vandoor gingen. Ze fietsten weg in de richting van het gemeentehuis.

Na de melding van deze overval werd door de politie direct een klopjacht op de daders gestart. Ook twee BOA's die in het buitengebied van Goirle aan het surveilleren waren, ontvingen via hun portofoon de melding. Zij reden op dat moment op de Abcovenseweg.

Vrijwel direct nadat de melding door de Gemeenschappelijke Meldkamer was doorgegeven zagen de twee opsporingsambtenaren uit de richting van het Centrum twee fietsers aankomen die voldeden aan het signalement wat door de meldkamer was opgegeven. De overvallers gingen direct op de vlucht. Een van de overvallers kon worden aangehouden. Zijn maat wist te ontkomen. Naar hem wordt een nader onderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):