donderdag, 18. juni 2009 - 11:01

Arrestaties voor lekken staatsgeheim vanuit AIVD

Den Haag

De Rijksrecherche heeft donderdag een medewerkster van de AIVD en een oud-medewerker van de AIVD aangehouden op verdenking van het openbaar maken van staatsgeheime informatie. Dit maakt het OM bekend.

De politie en het OM verdenken de beide verdachten ervan dat zij de afgelopen maanden tot twee keer toe staatsgeheime informatie hebben gelekt naar een journaliste van de Telegraaf.

Het gaat om een artikel dat op 28 maart dit jaar in de Telegraaf stond met de titel “AIVD faalde rond Irak� en een recenter artikel van 4 juni met de titel “Dalai Lama bedreigd�. De Rijksrecherche startte een onderzoek naar de persoon of personen die deze AIVD-informatie had(den) gelekt aan de journaliste van de Telegraaf.

Er heeft vanmorgen ook huiszoeking plaatsgevonden. Het OM kan in verband met het lopende onderzoek geen nadere informatie geven over de resultaten van bovenstaande onderzoekswerkzaamheden. De aangehouden verdachten zitten in alle beperkingen. Dat wil zeggen dat zij niet met derden, met uitzondering van hun advocaat, mogen communiceren.
Provincie:
Tag(s):