zaterdag, 7. februari 2009 - 9:43

Arrestatieteam houdt schutter aan

Maarssen

Op donderdagmorgen 5 februari werd in een woning geschoten. De politie hield één verdachte aan. Rond 05.55 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Pauwenkamp naar de woning van zijn buren was gevlucht omdat hij door een andere man in zijn woning met een vuurwapen was bedreigd. Er zou ook zijn geschoten. Direct gingen meerdere politie-eenheden met spoed ter plaatse.

Bij de woning spraken agenten met de 56-jarige bewoner. Hij verklaarde dat hij in zijn woning samen met een 65-jarige plaatsgenoot door een 47-jarige Maarssenaar met een vuurwapen was bedreigd en dat er ook geschoten was. Tevens was de 56-jarige man door de verdachte meerdere malen geslagen. Terwijl de agenten met hem spraken, kwam ook de 65-jarige man uit de woning. Hij verklaarde dat de 47-jarige verdachte zich nog in de woning bevond.

Omdat er zou zijn geschoten, kwam een arrestatieteam ter plaatse. Zij hielden de verdachte in de woning aan. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten. In de woning werden een vuurwapen en hulzen aangetroffen. Het bleek te gaan om een alarmpistool en knalpatronen. De aanleiding tot de bedreiging en mishandeling lag waarschijnlijk in de relationele sfeer.
Provincie:
Tag(s):