maandag, 22. juni 2009 - 13:09

Arrestatieteam houdt vijf verdachten aan

Rotterdam

Het Arrestatieteam van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft in de nacht van zondag op maandag vijf mannen aangehouden, in leeftijd variërend tussen de 20 en 46 jaar en allen afkomstig uit Litouwen. Dit heeft de politie maandag laten weten.

Vechtpartij
Rond 21.30 uur meldden omwonenden een vechtpartij in de Kempenaarstraat. Politieagenten die bij het pand aankwamen zagen een aantal mannen de binnentuin invluchten. In de betreffende woning trof men een 41-jarige Rotterdammer aan die vertelde dat vijf mannen hem met een vuurwapen hadden bedreigd.

De agenten zetten de omgeving af en leden van het Arrestatieteam doorzochten de binnentuin. Dit leverde in eerste instantie geen verdachten op.

Schuiladres
Tijdens de zoektocht naar de verdachten meldden zich rond 03.30 uur bewoners van een woning aan de Groen van Prinstererstraat. Ze vertelden agenten dat er vijf mannen in hun woning zaten.

Kort nadat het vijftal uit de woning aan De Kempenaerstraat was gevlucht werd er op de ruit van hun woning aan de Groen van Prinstererstraat geklopt. De 25-jarige bewoner deed open en er stond één man, die vroeg of hij even binnen mocht komen omdat hij werd achtervolgd. De bewoner liet hem binnen maar op hetzelfde moment volgden er nog vier.

Hij en zijn 27-jarige vriendin voelden zich hierdoor zo bedreigd dat zij de politie niet durfden te waarschuwen. Na enkele uren zag het tweetal kans hun woning te verlaten en alarmeerde alsnog de politie.

Aanhouding
Het vijftal koos duidelijk eieren voor hun geld, want kort erna kwamen ze met hun handen omhoog de woning uit, waarna het Arrestatieteam zich over hen ontfermde.

Er zijn vooralsnog geen vuurwapens aangetroffen. De recherche van district Noord zet het onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):