vrijdag, 17. april 2009 - 11:32

Arrestatieteam ingezet na dreiging met vuurwapen

Driebergen

Op donderdagavond 16 april werd een jongen met een vuurwapen bedreigd. Rond 20.00 uur bevond een 15-jarige jongen uit Driebergen-Rijsenburg zich met enkele vrienden op de Appelgaard. Daar zag hij een groepje van vier jongemannen bij een auto staan.

Met één van hen, een 19-jarige jongeman uit Driebergen-Rijsenburg, kreeg hij een woordenwisseling. De 19-jarige jongeman werd daar kennelijk zo kwaad over dat hij een nabijgelegen woning inging, daar een vuurwapen pakte, naar buiten kwam en de 15-jarige jongen en zijn vrienden bedreigde en zei dat zij moesten weggaan. Dat deden zij vervolgens ook. De verdachte en de andere drie jongemannen gingen de woning binnen.

De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen ter plaatse. Daar spraken zij met de 15-jarige jongen. Hij deed aangifte van bedreiging. Omdat er sprake was van een vuurwapen, lieten de agenten een arrestatieteam ter plaatse komen. In afwachting daarvan kwam één van de bewoners, een 18-jarige jongeman, naar buiten. Hij werd direct aangehouden.

Het arrestatieteam ging de betreffende woning binnen en hield twee andere bewoners, jongemannen van 18 en 20 jaar, aan. De 19-jarige verdachte bleek niet in de woning aanwezig te zijn. Het onderzoek naar hem en de aangehouden verdachten wordt voortgezet. Bij de huiszoeking in de woning werd een patroon van een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Ook is er een voertuig voor onderzoek in beslag genomen door de politie
Provincie:
Tag(s):