donderdag, 12. maart 2009 - 7:37

Arsenal via strafschoppen langs Roma

(Elfvoetbal) Na 120 minuten voetballen was er nog altijd geen beslissing gevallen in het duel tussen AS Roma en Arsenal. Strafschoppen maakten uiteindelijk uit dat de Engelse club doorgaat naar de kwartfinale van de Champions League.

Roma begon met een achterstand aan het duel, nadat de heenwedstrijd in Engeland met 1-0 verloren ging. Dat was te zijn aan het spel van de thuisploeg, die direct fel van start ging. De Italianen kwamen al na tien minuten op voorsprong, en zette de totale stand daarmee gelijk. Nadat Rodrigo Taddei over een voorzet van Francesco Totti heenstapte, kwam de bal bij de vrijstaande Juan. De Braziliaan tikte van dichtbij binnen: 1-0.

Arsenal kwam in de resterende fase moeilijk aan voetballen toe en zag de thuisploeg de grootste kansen creëren. Pas in de tweede helft kregen de bezoekers wat meer controle over de wedstrijd. Direct volgden er aan paar kleine kansjes voor Robin van Persie en Nicklas Bendtner, die elkaar ook een keer hinderlijk in de weg liepen.

In de slotfase trok Roma het duel weer naar zich toe en kreeg het een grote kans op de winnende treffer. Na goed voorbereidend werk van Totti kon invaller Julio Baptista zijn ploeg naar de kwartfinales schieten, maar de Braziliaan hielp de kans om zeep.

Omdat het na negentig minuten nog steeds 1-0 stond, moest er worden verlengd. Beide elftallen leken echter door hun krachten heen te zijn. Nadat Roma en Arsenal elkaar in het extra half uur geen pijn konden doen, kwam de beslissing aan op penalty's. Die werden uiteindelijk beter genomen door de Engelsen, omdat Mirko Vucinic en Max Tonetto aan de kant van Roma misten. Voor Arsenal faalde alleen Eduardo da Silva vanaf elf meter. Van Persie schoot zijn strafschop wel raak.