donderdag, 13. augustus 2009 - 21:01

Asbest vrijgekomen bij boerderijbrand in Scharmer

Scharmer

Bij een brand in een leegstaande boerderij met schuur in Scharmer, is donderdagmiddag asbest vrijgekomen. Vijftien woning kwamen tijdelijk zonder stroom te zitten. Niemand raakte bij de brand gewond, zo meldt de brandweer.

De brand aan de Hoofdweg ontstond kort na 16.00 uur. De brandweer van Harkstede en Hoogezand-Sappemeer rukten uit. Bij aankomst bleek het vuur al uitslaand en waren de woning en schuur al niet meer te redden. De inzet was er op gericht om een naastgelegen kippenschuur en een woning met rieten dak te behouden. Dat is de brandweer gelukt. De brand ging gepaard met veel rook. Dat kwam onder andere omdat in de schuur banden en dieselolie lagen opgeslagen. In de omgeving zijn asbestdeeltjes terecht gekomen. Het gebied is afgezet met lint. Een gespecialiseerd bedrijf ruimt de asbest op. Omwonenden zijn op de hoogte gesteld.

Om 17.30 uur is het sein "brand meester" gegeven. Door de brand kwamen 15 woningen zonder stroom te zitten. De verwachting is dat Enexis enkele uren nodig heeft om het probleem op te lossen.

De oorzaak van de brand is niet bekend.
Provincie:
Tag(s):