donderdag, 7. mei 2009 - 12:30

Asbest vrijgekomen bij grote brand in Venlo

Venlo

In Venlo heeft donderdagochtend een grote uitslaande brand gewoed bij een garagebedrijf aan de Burgemeester van Aefferdenstraat. Bij de brand is asbest vrijgekomen, zo meldt de gemeente Venlo.

De brand brak rond 3.15 uur uit in het bedrijf met auto’s en autobanden. De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling waarbij ook roetdeeltjes in de directe omgeving terecht zijn gekomen. In eerste instantie bleek uit metingen van de brandweer dat er geen hoge concentraties gevaarlijke stoffen werden waargenomen. Later bleek toch dat er asbest was vrijgekomen. Hierdoor is een gebied afgezet en mogen omwonenden het gebied niet betreden of hun woning verlaten. Het betreft de Burgemeester van Aefferdenstraat, Belletablestraat, Hertog Reinoudsingel en Burgemeester Conraetzstraat. De gemeente verwacht dat de asbestsanering de hele dag in beslag zal nemen. Buiten het afzetgebeid mogen roetdeeltjes wel door de bewoners worden opgeruimd, omdat deze geen asbest bevatten.

De brandweer Venlo kreeg ondersteuning van de korpsen uit Tegelen en Belfeld om het vuur te bestrijden. Rond 06.00 uur werd het sein brand meester gegeven. De nabluswerkzaamheden zullen nog enige tijd in beslag nemen. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De politie zal daar een onderzoek naar doen.
Provincie:
Tag(s):