donderdag, 4. juni 2009 - 22:11

Assen evenementenstad van Noord Nederland

Assen

Tijdens de jaarlijkse verkiezing van de evenementenstad van het jaar in de Amsterdamse stadsschouwburg donderdag is Assen op de zesde plaats terecht gekomen. De Drentse hoofdstad eindigt daarmee op gelijke hoogte met steden als Amsterdam, Utrecht en Deventer. Arnhem is uitgeroepen tot evenementenstad 2009.

De onafhankelijke jury was met name positief over het evenementenbeleid van Assen. Evenementenwethouder Henk van Hooft was namens Assen bij de prijsuitreiking aanwezig. Hij vindt het jamer dat Assen niet in de top drie geëindigd is. Wel is hij tevreden met de nominatie van Assen voor evenementenstad 2009.

‘Laten we wel wezen. Het is een mooi rijtje. Amsterdam, Utrecht, Deventer, Almere en Assen. Wij zijn de enige stad in het noorden die genomineerd was. In die zin kunnen we onszelf gerust als dé evenementenstad van Noord Nederland beschouwen. Maar voor mij is deze uitverkiezing in de eerste plaats een erkenning van de inzet van al die vrijwilligers die zich jaar en jaar uit een slag in de rondte werken om evenementen te organiseren. Ik wil hen daarvoor hartelijk bedanken.’
Provincie:
Tag(s):