dinsdag, 3. maart 2009 - 21:42

Assenaar gebruikt pepperspray tegen politie

Assen

De laatste tijd heeft de politie extra gesurveilleerd in Assen Oost naar aanleiding van een serie woninginbraken, hierbij wordt onder meer gebruik gemaakt van onopvallende politieauto’s. Bij deze werkzaamheden trof een agent zaterdagavond op de Rodeweg twee Assenaren aan die hij aansprak om ze te controleren.

Beiden bleken volgens gegevens van de Meldkamer gesignaleerd te staan en moesten worden aangehouden. Inmiddels kreeg de controlerende agent hulp van een collega die ter plaatse kwam, maar voordat hij kon worden aangehouden gaf één van de twee mannen de agent een duw en rende er vandoor. De andere, een 47-jarige man, bleef staan en werd aangehouden door de assisterende politieman.

De omgeduwde agent zette de achtervolging in op de vluchtende verdachte, een 41-jarige man uit Assen. Deze draaide zich op een gegeven moment om en bleek een busje pepperspray te hebben, waarmee hij de agent in zijn gezicht spoot. Om de man te kunnen uitschakelen gebruikte de agent zijn pepperspray. Daarop spoot de man nogmaals met zijn pepperspray naar de agent en klom het hek over naar de spoorbaan. De agent hield hem in het zicht en kon met behulp van een derde collega de man aanhouden op de Oosterparallelweg. Bij zijn aanhouding had hij het busje pepperspray in zijn zak. Het busje is in beslag genomen en de man is ingesloten voor een nader onderzoek.

De man verklaarde dat hij pepperspray tegen de politie had gebruikt, omdat hij niet wilde worden gearresteerd. Er zijn geen aanwijzingen dat deze man iets te maken heeft met de woninginbraken in Assen Oost. Zondagavond troffen agenten tijdens surveillance in dezelfde wijk een 26-jarige Assenaar aan, die gesignaleerd stond. Tegen hem stond nog een aanhoudingsbevel open; hij moest nog als verdachte worden gehoord. Hij is aangehouden en ingesloten.
Provincie:
Tag(s):