donderdag, 25. juni 2009 - 21:25

Assenaar loopt door foto op internet tegen de lamp

Assen

Een 23-jarige Assenaar is woensdag aangehouden, nadat bij hem thuis een balletjespistool werd aangetroffen. De politie kwam hem op het spoor doordat hij op een internetsite stond afgebeeld met het pistool in zijn hand.

"We zien met regelmaat dat vooral jongeren zich op internet of bijvoorbeeld een hyvespagina met een foto plaatsen met een vuurwapen of iets dat er op lijkt. Wij nemen deze foto’s serieus en gaan er dan ook altijd vanuit dat het een echt wapen betreft. In veel gevallen blijkt het een zogenaamd balletjes pistool dat niet van een echt wapen te onderscheiden is. Op dergelijke foto’s volgt dan ook altijd een actie vanuit de politie, dit is meestal een aanhouding en een huiszoeking" aldus een politiewoordvoerder.

Deze wapens zijn in Nederland verboden maar in het buitenland vaak gemakkelijk te koop. Met name in de vakantieperiodes worden dergelijke speelgoedwapens gekocht en naar Nederland meegenomen.

Omdat het hier om verboden wapens gaat volgt er dan ook altijd een proces-verbaal met een geldboete of een straf. De boetes zijn forse bedragen van wel meer dan 250 Euro. De wapens worden in beslaggenomen en vernietigd.

Het bij de Assenaar aangetroffen wapen betrof een metalen balletjes pistool dat bedrieglijk echt was. De Assenaar is na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal heengezonden.
Provincie:
Tag(s):