vrijdag, 9. oktober 2009 - 22:37

Assenaren kunnen langer stemmen

Assen

Assenaren hebben een week langer de tijd om te stemmen op de nieuwe naam van het Cultureel Kwartier. De gemeente heeft besloten de termijn te verlengen om de inwoners zo zorgvuldig mogelijk te kunnen informeren over de stemming en hen ruim de tijd te geven om te gaan stemmen. Inwoners van de gemeente Assen kunnen nu stemmen tot woensdagmiddag 21 oktober 12 uur.

Tot nu is de bevolking van Assen door middel van posters, oproepen op de gemeentepagina, berichten in de media en een huis-aan-huis-verspreide folder op de hoogte gesteld van de mogelijkheid om te stemmen. Stemmen kan via de site www.cultureelkwartier.nl en via stembriefjes in de Bibliotheek Assen en het stadhuis. Aanvullend hierop wilde de gemeente een grote advertentie in het Gezinsblad van 7 oktober plaatsen. In deze advertentie staat een bon waarop inwoners de naam van hun voorkeur kunnen invullen en opsturen. De gemeente wil hiermee met name de mensen zonder internet een laagdrempelige mogelijkheid geven om te stemmen.

Door een fout kan de advertentie pas op 14 oktober worden geplaatst. Dit is voor het college aanleiding om de stemprocedure te verlengen. ‘Zorgvuldigheid gaat in dit geval voor snelheid’, aldus wethouder Henk van Hooft. ‘Het Cultureel Kwartier is van alle Assenaren. Iedereen moet dan ook ruim de tijd hebben zijn stem uit te brengen.’

De stemming voor de nieuwe naam van het Cultureel Kwartier heeft na vijf dagen al ruim 2.000 stemmen opgeleverd. Alle uitgebrachte stemmen worden achteraf via de gemeentelijke basisadministratie getoetst. Als de gegevens niet kloppen of als er van één persoon meerdere stemmen binnenkomen, zijn deze ongeldig. Hiermee is een eerlijke stemming voldoende gewaarborgd.

Na de keuze van de jury voor de vijf namen heeft de gemeente Assen de bijbehorende domeinnamen geclaimd. Vervolgens zijn de vijf namen openbaar gemaakt. Hiervoor is gekozen om te voorkomen dat de gemeente de domeinnamen achteraf zou moeten kopen.
Provincie:
Tag(s):