zaterdag, 6. juni 2009 - 8:19

Asser college in historische kleding op de fiets

Assen

Zondag 7 juni stappen leden van het Asser college van B&W op een oude tandem. Hiermee starten zij in het kader van de Historie van Assen, de historische fietsroute die vanaf zondag voor iedereen te fietsen is.

Om 13.00 uur stapt het college in historische kleding op de fiets om de historische fietsroute officieel te starten.

De historische fietsroute neemt een ieder over 35 km mee langs 15 van de mooiste plekjes van Assen. Bij deze punten staan borden met toelichting over de betreffende locatie en de geschiedenis.

Op 7 juni staan er voor de gelegenheid vijf leuke en speciale acts langs een iets aangepaste route die start op de kop van de Vaart. Daarnaast is er voor de fietsers bij huize Lariks een kopje koffie of thee.

Dit jaar bestaat Assen 750 jaar en heeft 200 jaar stadsrechten. Twee mijlpalen die we dit jaar vieren met allerlei activiteiten. Het weekend van 5, 6 en 7 juni biedt een gevarieerd programma voor jong en oud. Zoals de intocht van historische schepen, de literaire zomeravond, een historische jaarmarkt, Oudhollandse kinderspelletjes, een paardentram van het station en Veemarktterein naar het centrum en een historische fietsroute met verrassende acts.
Provincie:
Tag(s):