woensdag, 15. april 2009 - 17:11

Atlas: Brabant en Limburg hardst getroffen door kredietcrisis

Heerlen

De gemeente Heerlen is gestegen van 50 naar 48 op de ranglijst van gemeenten. Dit blijkt uit het overzicht dat de Atlas voor gemeenten woensdag heeft gepresenteerd in Almere. De stijging op de ranglijst komt vooral door investeringen op het gebied van cultuur en veiligheid.

Dat Heerlen nu met twee plaatsen is gestegen, is volgens de samenstellers duidelijk terug te voeren op een goede inzet van de gemeente. Met name het beleid om het cultuuraanbod en de veiligheid in de stad te vergroten, werpt zijn vruchten af.

Het thema van de Atlas voor gemeenten is dit jaar: werk. Daaruit blijkt dat vooral Brabant en Limburg het hardst worden getroffen door de gevolgen van de economische crisis. De traditionele maakindustrieën zijn vooral in deze streken van het land gevestigd. De werkloosheid stijgt daar ook sneller dan elders. Dat maakt de stijging van Heerlen op de ranglijst extra opvallend.

In de Atlas voor gemeenten worden de 50 grootste gemeenten van Nederland (met daarbij Heerlen, Maastricht, Sittard-Geleen en Venlo) op 40 punten vergeleken.

Aandachtspunt dit jaar is:
Welke gemeente krijgt het meeste last van de recessie?
Provincie:
Tag(s):