maandag, 6. april 2009 - 21:03

Atleten testen vernieuwd parcours Univé Drenthe Marathon

Klazienaveen

Bijna tweehonderd lopers/loopsters hebben afgelopen zondag het nieuwe parcours van de Univé Drenthe Marathon getest. Een grote opkomst van atleten voornamelijk afkomstig uit de regio maar ook uit Groningen, Overijssel en het naburige Duitsland.

De Kennismakingsloop werd georganiseerd in nauwe samenwerking tussen de Stichting Marathon Zuidoost Drenthe en de Loopgroep Klazienaveen.

Gestart werd in drie niveaus n.l. groep 45 minuten, 50 minuten en 55 minuten. Ook een groep deelnemers aan de wekelijkse loopclinics maakten als training deel uit van het deelnemersveld.

Na de start in de van Echtenstraat gaat het 10 kilometer meter lange parcours over Venus, Horizon, Poolcirkel, Brugstraat, Vastenow, Hernstreek, fietspad, De Streek, fietstunnel A37, Kazerneweg, Mr. Ovingstraat, Noorderkeerkring, Meridiaan en van Echtenskanaal. Daarmee is ook de gezellige horeca aan het parcours gehandhaafd.

De deelnemers waren bijzonder lovend over het vernieuwde parcours. Het parcours bestaat nu uit een ronde waardoor er geen gedraai meer plaatsvindt in het centrum en deelnemers ook geen last hebben van tegenliggers. Veel van de deelnemers waren echter het meest verheugd over het feit dat het prachtige Oosterbos onderdeel van het parcours is gebleven.

De 26e Univé Drenthe Marathon wordt gehouden op zaterdag 30 mei 2009. Start en finish zijn in het centrum van Klazienaveen. De voor-inschrijving is nog mogelijk tot 16 mei 2009 via de web-site: www.drenthemarathon.nl
Provincie:
Tag(s):