woensdag, 6. mei 2009 - 14:47

Atletiekvereniging Phoenix winnaar Tolerantieprijs 2009

Utrecht

Atletiekvereniging Phoenix ontving gisteren tijdens Bevrijdingsfestival Utrecht de Tolerantieprijs 2009. De burgemeester van Utrecht, mr. A. Wolfsen, reikte een cheque van € 7.000,- uit.

De Utrechtse Atletiekvereniging Phoenix (opgericht 1959 ) is een sportvereniging die sport en integratie op een bijzondere manier koppelt. Zo geeft Phoenix invulling aan het landelijke project 'Colours of Athletics', waarin integratie en sport zich verweven. De vereniging stimuleert jongeren, met name allochtonen en meisjes, om meer te sporten. Daarnaast riep Phoenix een klankbordgroep voor Marokkaanse vaders in het leven. Dit resulteerde in bijzondere wijkinitiatieven en schoolactiviteiten, zoals trainingen van Phoenix op Utrechtse basisscholen.

Ook kregen kinderen atletiekles van Nederlandse atletiektoppers. Een ander initiatief van Phoenix is een loopgroep speciaal voor vrouwen. In samenwerking met Ladyfit, een Utrechtse sportvereniging voor allochtone vrouwen, worden vijftien Marokkaanse vrouwen opgeleid tot trainer.
Phoenix is een voorbeeld voor andere personen en organisaties. De bezieling, activiteiten, werkwijze en omgangscultuur van de vereniging zijn het volop waard om ook elders te worden nagestreefd, aldus burgemeester Wolfsen namens de jury.
Provincie:
Tag(s):