dinsdag, 1. december 2009 - 21:01

Audi presenteert de nieuwe Audi A8

Audi bekroont het jaar waarin het zijn eeuwfeest viert met de introductie van de nieuwe Audi A8. Het nieuwe vlaggenschip van Audi koppelt een vooruitstrevend design aan geavanceerde technieken zoals het Audi Space Frame, efficiënte motoren die tot 22% zuiniger zijn dan hun voorgangers en een nieuwe achttraps tiptronic-versnellingsbak.

Het verder verbeterde MMI-systeem zet nieuwe maatstaven op het gebied van bedieningsgemak en diverse nieuwe assistentiesystemen dragen bij aan een zeer hoog veiligheidsniveau. De nieuwe Audi A8 komt begin april 2010 op de markt. Er is dan keuze uit twee V8-uitvoeringen, benzine en TDI. Bestellingen kunnen vanaf januari worden geplaatst - de prijslijst start bij € 113.900,-.

Het vooruitstrevende design van de nieuwe Audi A8 is typisch Audi. Het nieuwe topmodel springt in het oog door een genereuze maatvoering (L/B/H 5,14/1,95/1,46 m, wielbasis 2,99 m) en een combinatie van strakke lijnen en een relatief lage, coupéachtige daklijn. Het resultaat is niet alleen een zeer gunstige Cw-waarde van 0,26, maar ook een vloeiend silhouet, waarin wielen met een diameter tussen 17 en 21 inch de wielkasten vrijwel naadloos opvullen. De typerende single frame grille is bij de nieuwe A8 opnieuw geïnterpreteerd. De afwerking van de hoeken is scherper dan voorheen. De koplampen zijn staaltjes hightech op zich. Er is keuze uit Xenon plus-verlichting of volledige, energiezuinige LED-verlichting. In de lichtunits is ter vervanging van de traditionele mistlampen zogenaamde all-weatherverlichting geïntegreerd. Op de plaats waar zich normaal de mistlampen bevinden, zijn nu de radarsensors van de optionele adaptieve cruise control ondergebracht. Continuous headlight range control zorgt voor optimale verlichting zonder daarbij de tegenliggers te verblinden. De achterzijde van de nieuwe Audi A8 is slank en strak. De achterlichten maken uiteraard ook gebruik van LED-technologie. Een chromen strip en een diffuser benadrukken de breedte van de nieuwe Audi A8 nog eens.
Categorie:
Tag(s):