donderdag, 14. mei 2009 - 12:13

Auto belandt in achtertuin

IJsselstein

Het 'schoonmaken' van remschijven eindigde op woensdagavond 13 mei in de achtertuin van een woning. Rond 21.30 uur reed een 27-jarige man uit IJsselstein met zijn auto over de Schepenensingel. Volgens getuigen reed hij daar met hoge snelheid en maakte hij zonder enige aanleiding een noodstop.

Daarbij raakte hij in een slip, miste op een haar na een daar fietsend 12-jarig meisje, schoot over een grasperk en een voetpad heen en eindigde in de achtertuin van een woning. Door de kracht van de aanrijding, vloog een hekwerk van de tuin tegen een raam van de woning.

De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen ter plaatse. Bij de blaastest blies de man P/A (Pass/Alert), wat inhoudt dat hij als beginnend bestuurder kennelijk te veel had gedronken. De agenten hielden de IJsselsteiner aan en brachten hem over naar het politiebureau. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 180 ug/l, meer dan twee keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder.

Bij zijn verhoor verklaarde de verdachte dat hij net nieuwe remschijven op zijn auto had gemonteerd en die schoon wilde remmen. Daartoe gaf hij tegelijkertijd gas en remde hij. Hierbij blokkeerde zijn remmen, waarna hij de macht over het stuur verloor.

Door de Verkeerspolitie Utrecht is ter plaatse een onderzoek ingesteld. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):