zondag, 19. april 2009 - 19:43

Auto-inbrekers gepakt na inzet lokauto

Venray

In Venray zijn vrijdagavond twee auto-inbrekers aangehouden. Bij een gerichte actie van de politie om het aantal auto-inbraken een halt toe te roepen werd gebruik gemaakt van een lokauto die voorzien was van SelectaDNA. Het is voor het eerst dat de Venrayse politie een lokauto inzet, zo meldt de politie zondag.

De arrestanten zijn een Poolse man van 23 en zijn Poolse vriendin van 24 jaar. Zij werden aangehouden toen zij het navigatiesysteem uit de auto wilden meenemen. Het tweetal is zaterdag in verzekering gesteld.

Vanaf september vorig jaar telt Venray 95 inbraken in personenauto’s. Tot vrijdagavond lukte het niet om auto-inbrekers aan te houden. De lokauto, die geparkeerd stond in de Raadhuisstraat, bleek succesvol. Op dit moment is nog niet bekend of de politie dit middel ook in de toekomst zal gaan inzetten. Het behoort zeker tot de mogelijkheden. De twee aangehouden verdachten zijn al eerder met de politie in aanraking geweest. Uit onderzoek moet blijken voor welke auto-inbraken zij verantwoordelijk zijn. Het onderzoek wordt door de politie voortgezet.

Naast het gebruik van een lokauto is ook de toepassing van het anti-inbraakmiddel SelectaDNA door de politie uniek. Het product bestaat uit een voor het blote oog onzichtbare onschadelijke vloeistof met een uniek DNA, waarmee waardevolle spullen kunnen worden gemarkeerd. De vloeistof licht op zodra het beschenen wordt met Ultra Violet licht. Met SelectaDNA gemerkte bezittingen zijn voor de politie snel te herkennen en eenvoudig tot de eigenaar te herleiden. Het gebruik van SelectaDNA leidt ertoe dat gestolen goederen slecht doorverkocht kunnen worden. SelectaDNA is tot nu toe ingezet binnen het anti-woninginbrakenproject 'Waak voor Inbraak'.
Provincie:
Tag(s):