vrijdag, 24. april 2009 - 16:03

Auto van de weg gedrukt

Op donderdagmiddag omstreeks 17.40 uur werd een 34-jarige man uit Lutjebroek met zijn auto van de weg gedrukt op de Westfrisiaweg in Zwaag.

De man reed in een zwarte Renault Kangoo over de Westfrisiaweg toen hij werd ingehaald door een Mercedes Vito bestelauto.

Op het moment dat de Mercedes naast de Renault reed, ging de rijbaan voor het verkeer in hun richting over van twee naar één rijstrook. Ook kwam de rijbaan samen met die voor het tegemoetkomende verkeer, waar juist een tegenligger aankwam.

De Mercedesbestuurder stuurde naar rechts waardoor de bestuurder van de Renault zo ver naar rechts moest uitwijken dat hij de berm inschoot en hier een hectometerpaaltje omver reed.

De bestuurder van de Renault raakte de macht over het stuur kwijt, raakte in een slip, schoot de weg over en kwam met zijn auto aan de andere zijde in de berm tot stilstand.

De politie stelt een onderzoek in naar de bestuurder van de Mercedes, die na het ongeval doorreed, zonder zijn identiteit bekend te maken.

De politie in Hoorn verzoekt de Mercedesbestuurder en/of getuigen van het ongeval zich te melden. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).
Provincie:
Tag(s):