zondag, 22. maart 2009 - 23:48

Auto van snelheidsovertreder in beslag genomen

Nijmegen

Agenten van het team Verkeershandhaving constateerden in de nacht van zaterdag op zondag dat een automobilist zo ernstig de maximum snelheid overschreed dat in overleg met de officier van justitie zijn auto in beslag is genomen.

De agenten zagen de bestuurder rijden op de Energieweg. Daar constateerden ze een snelheid van 95 km/u binnen de bebouwde kom. De bestuurder reed daarna de Neerbosscheweg op richting A73. Op de A73 ging de man er zo snel vandoor dat het niet mogelijk was om hem een stopteken te geven. Op de A73 werd een snelheid bereikt van 181 km/u. Op de afslag Beuningen ging het vervolgens over de Schoenaker richting Wijchen. Op de Schoenaker, waar een snelheid van 80 km/u is toegestaan werd nogmaals 181 km/u geklokt. Vanaf de Schoenaker sloeg de bestuurder linksaf de A326 op. Daar brak hij zijn eigen record met een snelheid van 195 km/u.

Uiteindelijk stopte de man bij een tankstation aan de Wijchenseweg. Daar konden de agenten hem aanspreken. De bestuurder was een 31-jarige Nijmegenaar. Daar is zijn rijbewijs ingenomen. In overleg met de officier van justitie namen de agenten zijn auto in beslag. Daarnaast kan hij een forse boete tegemoet zien.
Provincie:
Tag(s):