maandag, 25. mei 2009 - 10:52

Autodieven aangehouden na wilde achtervolging

Een 33-jarige bestuurder uit Egmond aan Zee en zijn 48-jarige passagier uit Heerhugowaard zijn in de nacht van zondag op maandag rond 02.00 uur aangehouden nadat ze tijdens een controle ervandoor gingen met een gestolen auto.

De mannen werden in hun auto aan de kant gezet door agenten op de Oud Emmeloorderweg.

De bestuurder kon geen rijbewijs tonen en besloot tijdens de controle er vandoor te gaan. Direct hierop werd de achtervolging ingezet. De verdachte reed de gestolen auto richting Nagele en stuurde via de Domineesweg de autosnelweg A6 in de richting van Lelystad op.

Bij de achtervolging haalde het gestolen voertuig snelheden tot 170 km/uur. De wildemansrit eindigde ter hoogte van de afslag Lelystad-Noord, daar botste het voertuig tegen een paal. De inzittenden werden uit de auto gehaald en ingerekend.

De 33-jarige bestuurder verzette zich bij zijn aanhouding en probeerde agenten die bezig waren met zijn aanhouding te bijten. Er raakte niemand gewond. Tijdens de achtervolging raakte zowel de gestolen auto alsmede twee politieauto’s beschadigd. Eén van deze politieauto’s en de gestolen auto moesten worden weggesleept door een bergingsbedrijf. Recherche Emmeloord heeft de zaak in onderzoek. De twee autodieven zitten nog vast.
Provincie:
Tag(s):