zondag, 18. januari 2009 - 21:42

Automobilist aangehouden voor doorrijden na ongeval

Goes

Door de politie is afgelopen zaterdagmiddag een 25-jarige automobilist uit Heinkenszand aangehouden nadat hij was doorgereden na een aanrijding.
Ter hoogte van de verkeerslichten op de Van de Spiegelstraat in Goes was hij achterop de auto van een 31-jarige Goesenaar gebotst toen deze plotseling moest remmen voor een afslaande auto.

Omdat de Goesenaar de schade aan de auto's wilde bekijken, reed hij naar de kant en gebaarde naar de veroorzaker dit ook te doen. In plaats van hem te volgen, draaide de 25-jarige man zijn auto en ging er met hoge snelheid vandoor. Ook de Goesenaar draaide zijn auto en ging achter de onbekende automobilist aan om in ieder geval zijn kenteken te noteren. De Goesenaar had inmiddels de politie gebeld.

De route ging via Ockenburg richting de Fruitlaan en vervolgens via de Buys Ballotlaan, rechtsaf naar Kapelle. Tijdens de hele rit reed de 25-jarige automobilist met hoge snelheid en haalde gevaarlijke manoeuvres uit waardoor de overige weggebruikers in gevaar werden gebracht.

Aan het eind van de bebouwde kom kwam een grijze BMW hen tegemoet gereden. Doordat de vluchtende automobilist op de verkeerde weghelft reed, moest de bestuurder van de BMW de berm inrijden om een aanrijding te voorkomen.

Daarna ging het weer met hoge snelheid verder, via de Viaductweg richting Vierwegen waar de Goesenaar de doorrijder kwijtraakte.

Agenten zagen even later de betreffende auto rijden ter hoogte van Heinkenszand. Na een korte achtervolging werd de auto aan de kant gezet en kon de bestuurder worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar zijn rijbewijs werd ingevorderd.

De politie is op zoek naar de bestuurder van de grijze BMW en wil deze horen als getuige.
Provincie:
Tag(s):