zondag, 15. maart 2009 - 11:59

Automobilist na wilde achtervolging aangehouden

Marum

De politie heeft zaterdagnacht na een achtervolging in de plaatsen Marum en Nuis een 19-jarige man uit Sebaldeburen aangehouden.

Politieagenten zagen de verdachte met piepende banden op de Kruisweg in Marum wegrijden. De agenten wilden hem aanspreken op zijn rijgedrag. De knaap ging er echter met hoge snelheid vandoor. Tijdens de achtervolging reed de Sebaldebuurder met hoge snelheid.

De dienders dachten dat zij de wilde automobilist op een parkeerplaats konden klemrijden. Hierop reed de 19-jarige met gedoofde lichten recht op de politieauto af. De twee agenten konden de auto van de verdachte nog net ontwijken. Even later verloor de jongeman op de Lietsweg in Nuis de macht over het stuur, waarna hij via de berm door een droge sloot reed. Via struikgewas kwam hij weer op de weg terecht. Uiteindelijk bracht hij zijn auto tot stilstand, waarna de agenten hem konden inrekenen.

Op het politiebureau kon worden vastgesteld dat de verdachte 0,7 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde vanwege het gevaarlijke rijgedrag zijn rijbewijs in. Om dezelfde reden werd ook zijn auto in beslag genomen. De jongeman mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):